Jak nastavit roli správce na Facebooku

Jak nastavit roli správce u Facebookové stránky

Málokdy se stane, že je na Facebookové stránce (tzv. fanpage) člověk „úplně sám“. A teď se nebavíme o počtu vašich fanoušků nebo sledujících. Možná máte kolegy, s kterými se potřebujete dělit o práci na stránce, o analýzy nebo třeba jen o informace o vašich fanoušcích. Možná začínáte spolupracovat s extermíni dodavateli sociálních sítí a oni po vás chtějí přidělit roli u stránky.

Najednou se dostáváte do bodu, že potřebujete dát přístup ke stránce další osobě/osobám a tápete, jak na to. Mrkněte na tento jednoduchý návod a hned vás bude na stránce zas o něco víc 🙂

 

Nastavení role u Facebookové stránky

Nastavení role u Facebookové stránky je vcelku jednoduchá a rychlá záležitost. Běžte na svou fanpage, ke které chcete přidělit přístup a najděte v horní liště „Nastavení“. Jakmile budete v nastavení stránky, po levé straně máte menu položek. Zhruba v jejich polovině najděte možnost „Role u stránky“.

1. Nastavení Facebookové stránky

2. Role u Facebookové stránky

 

Právě teď jste přistáli na stránce „Role u stránky“ a tady už navolíte vše potřebné 🙂 Hned první editovatelná položka je „Přiřaďte novou roli u stránky a přesně ta vás bude zajímat. Do vpisovatelného pole zadejte buď Facebookové jméno profilu/osoby, které chcete roli přiřadit nebo napište její e-mail.

Pozor! V případě e-mailu se musí se jednat o e-mailovou adresu, kterou má daná osoba zadaná na svém Facebookovém profilu. Pokud tedy používá více e-mailů (osobní, pracovní,…), zjistěte si, přes kterým e-mailem se na Facebook přihlašuje. Právě ten bude pro vás důležitý.

Přidání role u Facebookové stránky

 

Potvrďte modré tlačítko „Přidat“. Na zšedlé obrazovce se vám zobrazí výzva k zadání hesla. Napište své heslo. To, které používáte při přihlášení na Facebook a dejte odeslat.

Zadejte své heslo

A je to! Pod okénkem, kde jste přidávali novou roli správce můžete prohlížet „Existující role u stránky“. Uvidíte tam sebe jako správce a všechny další přidělené role osobám, které jste v minulosti zadali a nastavili. Pokud zde zatím nevidíte nově zadanou roli, pravděpodobně uživatel ještě nepotvrdil její přijetí. Toto upozornění se mu zobrazí pod svítící planetkou vpravém rohu horní modré lišty.

Udělení přístupu jde samozřejmě kdykoli zrušit. U každého jména a role máte akční tlačítko „Upravit“. Pokud na ně kliknete, vlevo pod jménem se vám zobrazí možnost „Odebrat“. Pak stačí potvrdit a uživatel opět ztratil veškerá práva k úpravám vaší stránky.

 

Pomohl vám náš článek? Podělte se o něj se svými přáteli a sdílejte ho dál.

Pokud potřebujete radu navíc, napište nám do komentáře nebo na našem Facebooku.

Krásný den!

Terka Polansky, GreenSocS
Spolumajitelka a zakladatelka digitální agentury GreenSocS, která se věnuje komplexní správě firemních Facebookových stránek. Ve firmě obstarává projektové řízení a zastřešuje tvorbu obsahu.
Komentáře
  • Odebírat

    Přihlaste se k odběru novinek na našem blogu a zůstaňte s námi v sociálním kontaktu

    Vaše osobní údaje uchováváme jakoby byly naše vlastní. Ochrana osobních údajů
  • Kategorie
  • Zapojte se na facebooku